квітня 25, 2014

Захист проектів бібліотечних медіауроків

Навчальний рік добігає кінця - приходить до завершення і перший рік роботи у міжвідомчому проекті "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова".
Перші напрацювання, зроблені дитячими бібліотеками - обласною бібліотекою імені Дніпрової Чайки та Центральною дитячою Херсонської ЦБС - вже не лише протестовані на практиці та рекомендовані до опублікування експертами, а й опубліковані (у цьому блозі з ними можна ознайомитись у рубриці "Бібліотечні медіауроки").
Решту уроків, передбачених програмами (див. там же :)), розробляли творчі групи, до яких увійшли працівники шкільних бібліотек. 24 квітня відбулася підсумкова зустріч динамічної групи, центральне місце у програмі якої зайняли захисти-презентації створених уроків, - перш за все перед колегами, представниками групи-опонента, а також перед представниками експертної ради проекту. 


Кожна творча група продемонструвала і високий клас у структурній та сюжетній побудові уроків, винахідливість та різноманіття у доборі інтерактивних компонентів, і чудові інноваційні ідеї та майстерно виготовлені медійні презентації (анімовані й озвучені, яскраві й оригінальні).
Звичайно, під час обговорення прозвучали й констуктивні пропозиції та доповнення, розгорталися гарячі дискусії щодо рівня складності навчального матеріалу та його змістовного насичення - спільно вишукували "золоту середину", аби й вимоги програми виконати і, не намагаючись навчати "усьому й одразу" :), послідовно нарощувати знання й уміння школяриків із класу в клас.
  


На завершення вже спільно проаналізували досягнуті результати та завдання, які належить виконати для доопрацювання комплексів матеріалів до кожного уроку (а вони, нагадаю, включають, окрім власне сценарію, мультимедійний супровід, методичні поради, домашні завдання та запрошення для батьків до співпраці і т. п.)
Підсумкове засідання експертної ради призначене на середину червня, а вже за місяць до нього завершені уроки будуть подані на її розгяд.
Отож, чекайте поповнення у нашому "банку" бібліотечних медіауроків вже після травневих свят.
  


Програма заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар