квітня 29, 2016

Захист-презентація медіауроків для 6 і 7 класів

28 квітня у бібліотеці ім. Дніпрової Чайки відбувся захист-презентація розробок бібліотечних медіауроків, створених шкільними бібліотекарями Херсона протягом навчального року, що завершується. 
Захід відкрили головний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради Ірина Богданівна Стойчева та директор бібліотеки Анна Іванівна Бардашевська. Вони відзначили важливість проекту, над яким ось уже три роки працюють спільно дитячі й шкільні бібліотекарі.
Інформація про проект поширюється у професійних колах, і він має добрий резонанс. Про це розповіла учасникам заходу Ольга Володимирівна Крижановська, заступник директора бібліотеки з організації бібліотечного обслуговування, яка щойно повернулась із Миколаєва, де брала участь у Всеукраїнській конференції з медіаосвіти.
Розробки, які презентували представники творчих груп проекту, вирізняються креативним підходом авторів до поставленого завдання і відповідністю до програм, розроблених учасниками проекту і рекомендованих до впровадження в шкільних бібліотеках міста. 
Сценарії занять з медіаосвіти та інформаційної грамотності мають оригінальні форми та цікаві назви, їх доповнюють мультимедійні презентації та комплекти роздаткових матеріалів. 
Серед них:
- місія "Таємничий манускрипт" - урок для семикласників, розроблений групою бібліотекарів Суворовського району, який презентувала Тетяна Єжова (АЛ ім. О.В.Мішукова);
- краєзнавчий GamePlay "Таємниця карткової шухлядки" - розробка колег із Дніпровського району, яку представила Олена Кривенко (гімназія №1).
      
А ще нас запросили в "Лабіринти інформаційних знань", у тур "По рідному краю - з довідниками та словниками" і навіть у літературний "Діснейленд" "Бібліотечні гойдалки", продемонстрували, яку послугу можна отримати в бібліотеках у режимі "24х7" (електронний каталог), запропонували пограти у бібліогру "Інформаційні джунглі"...

Наступним етапом у роботі над уроками стане розгляд їх групою експертів та рекомендація до опублікування - після доопрпцювання та внесення поправок, рекомендованих за підсумками захисту-презентації.

Немає коментарів:

Дописати коментар