жовтня 22, 2019

Посібник з медіаграмотності для бібліотек

На сайті Академії української преси розміщено новий посібник, адресований бібліотечним працівникам:




Практична медіаграмотність для бібліотек / Власюк О.В, Потапова В.І., Срібна І. ; за ред. Волошенюк О. В., Іванова В.Ф. — Київ : АУП,  ЦВП, 2019. —  61 с.

Цільова аудиторія видання - бібліотекарі, які опікуються впровадженням медіаосвіти та медіаграмотності.  Розробки занять та вправ можуть бути використані під час бібліотечних медіауроків, занять медіаклубів, гуртків юних  журналістів тощо.
Серед авторів видання - Ірина Срібна, завідувач Інтернет-центру Херсонської обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки. Вона пропонує створити максимально реалістичну подію – «Вибори до парламенту Фентезі»  та занурить учасників у виборчу кампанію і безпосередньо у виборчий процес. Літературна основа гри-імітації – твори Дж.Р.Р.Толкіна «Гобіт» і «Володар перснів». 
Мета гри - розвивати в її учасників уміння працювати в групі, навички критичного мислення, аналізу інформації, уміння розпізнавати фейки, джинсу, пропаганду,  дезінформацію та маніпуляції в медіа.

Звертаємо увагу користувачів посібника, що відеододатки та робочий варіант презентації до медіагри "Вибори до парламенту Фентезі" можна знайти на Google-диску за посиланням:
https://drive.google.com/drive/folders/1L_DH27RbgJiUZq-0gxJKV8n5lmbuX71_?usp=sharing
(коротке посилання: http://bit.ly/35RYOG6 )

Немає коментарів:

Дописати коментар