листопада 21, 2019

Школа медіаграмотності для бібліотекарів: навчання триває

На базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки продовжує свою роботу "Школа медіаграмотності" для працівників бібліотек закладів загальної середньої освіти м.Херсона. 
14 та 21 листопада  відбулися чергові тренінги, під час яких учасники навчалися розрізняти інформативні та маніпулятивні  відеоповідомлення, пропаганду, дезінформацію; особливу увагу звернули на маркери маніпуляцій у відео.




На основі різноманітних видів плакатів навчалися розрізняти соціальну рекламу, інформування, піар, пропаганду і рекламу.
Разом із учасниками тренінгу пригадали,  яким чином редакційна політика українських ЗМІ залежить від їхніх власників та  які зміни відбулися у сфері  українського телебачення при переході від аналогового до цифрового ТБ. 
Різноманітні практичні вправи серед яких: "Історія одна, а її версій декілька", "Жовта преса" та інші - допомогли учасникам тренінгу застосувати практичні знання на практиці та розширили навички критичного мислення. 



Особливо сподобалися  бібліотекарям практичні ігри «Купуємо медіа» та «Червона Шапочка від різних мас-медіа», під час яких кожна група учасників створювала власний медіапродукт.
Усі завдання, поставлені на початку тренінгу виконали, необхідні знання та практичні навички здобули, так само як і методику проведення занять з медіаграмотності для своїх читачів, ну а далі - буде!


Немає коментарів:

Дописати коментар