березня 25, 2019

"Сучасний простір медіаграмотності та перспективи його розвитку"


Сьома міжнародна науково-методична конференція "Сучасний простір медіаграмотності та перспективи його розвитку" відбулася 21 – 22 березня 2019 року в м. Києві.
У конференції взяли участь наші колеги - Ірина Ковач, завідувач Медіа-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, та Ірина Срібна, головний бібліотекар ВО 5-9 класів, сертифікований медіа-тренер.

Основну аудиторію учасників конференції складали працівники дошкільних навчальних закладів, учителі закладів загальної середньої освіти, науково-педагогічні працівники вищих педагогічних навчальних закладів, закладів післядипломної педагогічної освіти, науковці та працівники мас-медіа, представники органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

Основні напрями роботи конференції:
- медіаосвіта в дошкільних закладах і початковій школі;
- медіаосвіта та медіаграмотність в середній школі;
- медіаосвіта та медіаграмотність у вищій школі, післядипломній педагогічній освіті;
- медіаосвіта та медіаграмотність впродовж життя.

Ірина Ковач у своєму виступі висвітлювала роботу з медіаосвіти, яку провадить бібліотека імені Дніпрової Чайки для молодших школярів, зокрема поділилась досвідом роботи мультиплікаційної "Медіа-лабораторії" (секція №1). Ірина Срібна ділилась досвідом участі бібліотеки у акціях з анти-фейкової проблематики та реалізації в бібліотеці проектів, спрямованих на формування критичного мислення (секція №4).

Немає коментарів:

Дописати коментар