вересня 28, 2014

Бібліотечні заняття для молодших школярів від фахівців НБУ для дітей

Фахівці Національної бібліотеки України для дітей, що приєдналися до проекту "Основи медіаосвіти...", розробили два бібліотечних заняття на тему "Пригоди книжки" (знайомство з книгою, структура та художнє оформлення) та "Від папірусу до книги" (короткий екскурс в історію книги для учнів початкових класів).
Використавши для цих розробок формат електронної презентації, їх автори-розробники створили зручні і прості у використанні ресурси, які можна використовувати у школі і вдома.
Бібліотекарі й учителі отримали чудовий медіакомпонент для проведення занять - яскравий, насичений оригінальними інтерактивами та ігровими складовими. Його можна використовувати і повністю, і окремими частинами - в залежності від віку дітей та виділеного для опанування певної теми часу.
Та не менш цікавим може стати перегляд цих презентацій батьками разом з дітьми - адже структура ресурсу враховує і можливість самостійного, індивідуального його використання, а наявність дбайливо відібраних посилань на додаткові джерела дозволяє поглиблювати й розширювати набуті знання.
 
Знайомтесь і використовуйте в роботі!


Пригоди книжки:
http://nbukids.wordpress.com/2014/09/25/пригоди-книжки-знайомство-з-книгою-ст/

http://www.slideshare.net/nbkidskiev/ss-39520168?ref=http://nbukids.wordpress.com/2014/09/25/пригоди-книжки-знайомство-з-книгою-ст/



Від папірусу до книги: тут , а також тут :


Немає коментарів:

Дописати коментар