жовтня 20, 2017

«SOS у морі Інтернету», або Шкільні бібліотекарі Суворовського району на майстер-класі

19 жовтня 2017 р. бібліотекар Херсонського НВК «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» № 15 Ганна Миколаївна Кухаренко провела майстер-клас для бібліотекарів ЗНЗ Суворовського району. Ганна Миколаївна презентувала незвичайний за своєю формою (нетикет-дартс) медіаурок для учнів 5 класу «SOS у морі Інтернету».

Нагадаємо, що цей урок був розроблений в рамках корпоративного проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова» динамічною групою у складі: Єжова Т.М. (АлХДУ ім. О.В. Мішукова), Ейсман Л.М. (гімназія № 20 ім.Б.Лавреньова), Зелінська І.А. (ЗОШ І-ІІІ ст. № 34).

Під час уроку учні ознайомилися з правилами безпечного користування різноманітними послугами мережевих комунікацій, нормами ввічливого спілкування в Інтернеті, навчились  розрізняти особисте спілкування і публічне.
Діти були в захваті від електронної гри в дартс. Вони залюбки обирали правильну відповідь на питання про користь та  небезпеку в Інтернеті, довідались, які бувають комп’ютерні  віруси, хто такі інтернет-злодії, що таке спам та як цих небезпек і неприємностей уникнути, а також ознайомились із правилами Кодексу Нетикету.
Учасники майстер-класу - а це бібліотекарі херсонських шкіл №№16, 24, 28, 30, 31, 34, 41, 44 та Академічного ліцею при ХДУ - оцінили професійну майстерність Ганни Миколаївни у використанні ІКТ при проведенні медіауроку.
По його завершенні бібліотечні працівники ознайомились із досвідом роботи бібліотеки-бази та обмінялись враженнями від заняття.
Разом зі шкільними бібліотекарями в майстер-класі брали участь провідні фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки: О.В.Давида - завідувач відділу бібліотечного прогнозування та інновацій, і Г.І.Новицька – завідувач інформаційно-бібліографічного відділу.


Наступний подібний фаховий захід відбудеться в листопаді – на базі однієї зі шкільних бібліотек Дніпровського району м. Херсон. Тож запрошуємо й інших колег-бібліотекарів використовувати у своїй роботі ресурси проекту «Основи медіаосвіти: бібліотечна складова», опубліковані у його блозі: http://gorodmedia.blogspot.com/
  
***
Відгук співавтора розробки Т.М.Єжової читайте у блозі "Шкільні бібілотеки Херсона" - http://ks-school-libraries.blogspot.com/2017/10/blog-post_19.html

Немає коментарів:

Дописати коментар