квітня 17, 2014

"Щоб діти багато знали, є газети і журнали"

Так називається бібліотечний медіаурок, який сьогодні демонструвала колегам - працівникам бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів Херсону, Інна Сергіївна Михайлова, завідуюча сектором періодики ХОБД імені Дніпрової Чайки.
Урок розроблено у рамках корпоративного міжвідомчого проекту "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова" за програмою для 3 класів, тож, окрім шкільних бібліотекарів, на відкритий урок були запрошені учасники експертної групи - співробітники нашої бібліотеки та центральної бібліотеки для дітей Херсонської міської ЦБС.



Урок вже було протестовано за участю третьокласників ЗОШ № 48. А цього разу повчитися на незвичайному уроці-"не-уроці" (за формою - "гра-імітація": катання на "періодичній каруселі") випала нагода учням 3Г класу спеціалізованої ЗОШ № 52 ім. Т. Шевченка. 






Об'єднавшись у три команди, діти виявили не лише уважність та кмітливість, а й неабияку обізнаність у дитячих журналах та газетах, з успіхом розгадували журнальні кросворди - і виграли призи: книжки-іграшки, видання бібліотеки (переможці - команда дівчаток) та запрошення на травневе святкування 90-річчя обласної бібліотеки для дітей.

     
Після перегляду відкритого бібліотечного уроку шкільні бібліотекарі працювали у творчих групах - вже над власними розробками бібліотечних уроків за новою програмою. Тим часом експертна група, проаналізувавши урок, дала автору кілька корисних рекомендацій. Доопрацьований з їхнім урахуванням урок буде незабаром опублікований для більш широкого обговорення колегами (а може - вже й для практичного застосування :) у цьому блозі та на сайті бібліотеки - у рубриці "Бібліотечні медіауроки". 

Немає коментарів:

Дописати коментар