травня 24, 2015

Про медіаосвіту - на семінарі освітянських бібліотек України

На Всеукраїнському науково-практичному семінарі "Освітянські бібліотеки України на шляху трансформації у базові документально-комунікаційні комплекси: стан та перспективи", що відбувся у Миколаєві 21-22 травня, значна увага була приділена питанню впровадження медіаосвіти у сучасну школу, і зокрема - ролі освітянських бібліотек у цій важливій справі.
Виступ Тетяни Павлівни Крячко, старшого викладача кафедри психології, педагогіки та менеджменту освіти Миколаївського ОІППО, "Формування медіаграмотності та медіакомпетентності учнів загальноосвітніх навчальних закладів" був присвячений участі миколаївських шкіл у всеукраїнському експерименті із впровадження курсу медіаосвіти як варіативного, аналізу напрацювань, здійснених за час роботи в експерименті.
На окремих аспектах медіаосвітньої діяльності педагогів і школярів, зокрема - в системі роботи учнівських наукових товариств, зупинилась Оксана Миколаївна Денисенко, заступник директора з науково-методичної роботи Миколаївського муніципального колегіуму
Учасники семінару переглянули відеоролик, створений учнями колегіуму і присвячений толерантності.
Тетяна Іванівна Роскіна, директор Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва, презентувала проект "Від медіаосвіти до медіакультури", що запускається у шкільних бібліотеках Миколаєва, та розроблені вже в його рамках програми занять для школярів різного віку.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки представила на семінарі спільний міжвідомчий проект бібліотек м. Херсона "Основи медіаосвіти: бібліотечна складова" та - "пунктирно" - інші медіаосвітні проекти, адресовані херсонським школярам:

 Наталія Попова

Немає коментарів:

Дописати коментар