березня 26, 2021

Веб-застосунки та онлайн-сервіси для промоції читання

Життя в онлайні – невід’ємна складова сьогодення. Ми працюємо, навчаємося та спілкуємося онлайн. Дитяча бібліотека завжди крокує в ногу з часом, і якщо наш читач зараз в Інтернеті, то і ми там разом з ним. Розповідаємо та показуємо книжкові новинки, проводимо конкурси, квести та зустрічі з письменниками. А як це зробити весело, незвичайно й насамперед інтерактивно  обговорювали на сьогоднішній zoom-зустрічі в Школі медіаграмотності Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки разом зі шкільними бібліотекарями закладів загальної середньої освіти м.Херсона.

І вже такі звичні бібліотечні уроки про художню та довідкову літературу, про структуру та створення книжки, про ефективний і безпечний інформаційний пошук набули нового вигляду, а головне - інтерактивного наповнення за допомогою веб-застосунків та онлайн-сервісів. Учасники Медіашколи завершують роботу над новими розробками та актуалізованими редакціями авторських бібліотечних медіауроків, і саме сьогодні розпочався "марафон" залікових презентацій напрацювань за підсумками навчання та групової роботи.

Наша мета – спільними зусиллями створити таку собі «бібліотечну медіа лабораторію», в якій діти не тільки навчаються бібліотечному орієнтуванню, а й засвоюють медійну, інформаційну грамотність та розвивають критичне мислення.

Немає коментарів:

Дописати коментар