квітня 06, 2023

Багатофункціональний інструмент Wordwall

Щотижневі заняття за програмою відкритого кейс-практикуму "Онлайн інструменти як невід'ємний елемент сучасного освітнього медіапростору" стали доброю традицією, яку Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки втілює спільно з педагогічним колективом Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади, в рамках оновленого міжрегіонального проєкту. На черговому занятті учасники занурились у дослідження багатофункціонального інструмента Wordwall.
Спільно з тренером з'ясували, що платформа призначена для створення інтерактивних завдань у форматі оригінальних тестувань. Wordwall має безліч функцій, які дозволяють створювати різні типи завдань, серед яких: головоломки, ігри, тести, вправи зі співставленням, завдання на швидкість та багато іншого.
Wordwall має велику бібліотеку готових завдань, які можна використовувати для навчання. Тож ми разом із педагогами приділили велику увагу перегляду  та аналізу  таких вправ. 

Інтерактивні вправи можна відтворювати на будь-якому веб-пристрої, наприклад: комп'ютері, планшеті, телефоні чи інтерактивній дошці. Учні можуть грати в них самостійно, або ж спільно з учителем під час уроку, із бібліотекарем - в ході пізнавального чи розважального заходу.
Завдання, розроблені за допомогою сервісу підходять як для одного учня, так і для групи. Тобто діти можуть змагатися між собою, виконуючи завдання, а далі порівнювати свої результати. Ігрові вправи можна використовувати як тренажери під час повторення, а також як домашнє завдання.
Отже, платформа Wordwall дозволяє створювати завдання з будь-якого предмета, в залежності від рівня учнів, починаючи від початкової школи і аж до вищої освіти. Взагалі, Wordwall є потужним та корисним інструментом для вчителів та тренерів, який дозволяє оцінювати навчальний прогрес учнів та вдосконалювати освітній процес. Доступність готових завдань, можливість їхнього обміну та адаптації роблять інструмент доступним, корисним та затребуваним для вчителів та учнів з усього світу. А про алгоритм створення вправ довідаємось більш детально вже під час чергового майстер-класу,тож до зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар