квітня 08, 2017

V Міжнародна науково-методична конференція з медіаграмотності

31 березня – 1 квітня 2017 року в Києві відбулася П’ята міжнародна науково-методична конференція «Практична медіаграмотність: міжнародний досвід та українські перспективи».
Учасниками конференції стали близько 200 учителів ЗНЗ, науково-педагогічних працівників ВНЗ, закладів післядипломної педагогічної освіти, співробітників бібліотек, громадських активістів, експертів, науковців, журналістів.
Наша бібліотека, прагнучи бути активним гравцем на полі медіаосвітніх процесів у Херсонщині та формування медіаграмотності своїх користувачів, є постійним учасником цієї конференції.
Цього разу бібліотеку представляла завідувач Медіацентру Ірина Ковач, яка презентувала колегам досвід співпраці обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки та управління освіти Херсонської міської ради в організації та розбудові діяльності медіаклубу "NaVi", учасниками якого є шкільні активісти, учасники міського учнівського парламенту; матеріали до цього виступу опубліковані у розділі секції «Медіаграмотність як громадянська компетенція».
В резюме секції зазначено, зокрема: її учасники "вважають, що медіакомпетенція стає визначальною у діяльності педагогів, бібліотекарів та науково-педагогічних працівників. У багатьох виступах йшлося про нові форми медіаосвіти, які ефективно впливатимуть на формування громадянської компетенції через процес виховання і навчання. Це зокрема холдинги шкільної преси, які прийшли на зміну єдиній стінній газеті, інструменти медіаграмотності, як важливі кроки для примирення і соціалізації ВПО в місцеву громаду; програми новинної грамотності в мистецьких закладах тощо".
  
*** 
Повна Програма конференції
Матеріали конференції
  

Немає коментарів:

Дописати коментар