травня 21, 2020

Медіаосвітній тренінг для шкільних бібліотекарів області

Цьогоріч 21 травня – особливий день для українців, адже вся наша країна відзначає унікальне національне свято – Всесвітній день вишиванки. 
Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки разом з Комунальний вищим навчальним закладом «Херсонська академія неперервної освіти» вирішили відсвяткувати цей день по особливому, провівши онлайн-тренінг для шкільних бібліотекарів області на актуальну і важливу тему:  «Медіакомпетентності шкільного бібліотекаря: факчекінг в період інфодемії». Тренінги за цією темою вже відбулися для працівників ЗЗСО міста Херсона, а сьогоднішнє навчання значно розширило аудиторію наших віддалених користувачів.
У процесі роботи медіатренери Срібна Ірина та Ковач Ірина акцентували увагу учасників на найважливіших маркерах розпізнавання фейковості повідомлень, поняттях «інфодемії» та «факчекінгу»,

...надали низку корисних ресурсів для перевірки достовірності інформації,  пов’язаної з COVID-19. Продемонстрували та провели практичні вправи щодо виникнення побутових фейків, причин та наслідків їхнього поширення та впливу на людей.

Особливу увагу звернули на розкриття технології створення фейків,  сладових та маркерах їх розпізнавання на прикладах найяскравіших фейкових повідомлень та маніпуляцій.
Учасники тренінгу активно долучались до роботи над вправами, демонструючи достатньо високий рівень знань та умінь з медіаграмотності.
Для проведення тренінгу була використана платформа Google Meet, яку тестуємо вперше.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар