травня 15, 2020

Майстер-клас з фактчекінгу від шкільних бібліотекарів

15 травня відбувся другий день вебінару для бібліотекарів закладів загальної середньої освіти міста Херсон на тему: "Медіакомпетентності шкільного бібліотекаря: фактчекінг в період інфодемії".
Другий день заходу був переважно присвячений практичній роботі, насамперед презентації творчих робіт з фактчекінгу за тематикою вебінару, які учасники виконали як домашнє завдання за підсумками першої частини онлайн навчання. Всі учасники підібрали влучні, різноманітні та найпопулярніші приклади фейків про COVID-19, що масово «мігрують» зараз соціальними мережами та месенджерами.
Розвінчування фейків - не така легка справа, вона вимагає ретельної підготовки, знань та умінь з медіаграмотності, що чудово продемонстрували випускники «Школи медіаграмотності» - бібліотекарі херсонських шкіл.

Колеги провели кропітку роботу щодо виокремлення маркерів маніпуляції, перевірки достовірності фактів, показавши під час презентаційного блоку вебінару справжній майстер-клас.

По закінченню вебінару всі учасники пройдуть тестування та отримають сертифікати, які нададуть їм право, в свою чергу, проводити аналогічні медіаосвітні програми у своїх навчальних закладах та допомагати користувачам орієнтуватись у хитросплетіннях сучасної інфодемії.
   
Про навчання - на сайті Академії: http://academy.ks.ua/?p=16022

Немає коментарів:

Дописати коментар