березня 18, 2024

Нові сенси та нові теми у МІГ

15-16 березня 2024 року працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, сертифіковані медіатренери Ірина Срібна та Ірина Ковач взяли участь у дводенному тренінгу “Медіатренер країни”, організованому Академією української преси
Захід відбувся у Києві в офлайн-форматі на базі готелю "Mercure Kyiv Congress Hotel". Учасникам пощастило перейняти досвід та авторські методики трьох провідних тренерів-експертів з цифрової та медіанформаційної грамотності таких як:
  • Тетяна Іванова, медіаекспертка, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету.
  • Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка.
  • Павло Бєлоусов, експерт з питань цифрової безпеки в Nadiyno.org.
Упродовж двох насичених інформативних днів за допомогою різноманітних методів та прийомів медіаексперти допомогли учасникам поглибили знання про нові теми та нові сенси у просторі медіаінформаційної грамотності (МІГ). Проаналізували цифрові загрози та силу алгоритмів, “владу фреймінгів” та специфіку апофенії, вплив акцентів на сприйняття світу та багато іншого.
Різноманітні інтерактиви, творчі завдання та логічні ігри сприяли активній взаємодії учасників та обміну важливим досвідом. Вже зовсім скоро тренери проведуть свої актуальні тренінги та передадуть цінні знання різним категоріям громадян України.
Нові сенси - знайдено, шляхи їх досягнення - окреслено. Щиро дякуємо АУП, міжнародній організації Internews та агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за цю програму, адже вона зміцнює українські медіа, розширює доступ до якісної інформації та допомагає боротися з ворогом у цій гібридній війні.

Немає коментарів:

Дописати коментар