жовтня 12, 2024

Вебсемінари АУП на тему штучного інтелекту

Протягом вересня-жовтня Академія української преси, за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу, провела провела 6 вебсемінарів на тему "Штучний інтелект і медіаграмотність: інструменти та рекомендації", які, за даними організаторів, відвідали сумарно 250 учасників. До жовтневих вебсемінарів долучились і фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

До учасників вебсемінарів з вітальним словом звернулись Валерій Іванов, президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор, і Тетяна Устименко, координаторка проєкту представництва в Україні Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.
У ролі тренерів для вчителів, викладачів інститутів післядипломної освіти педагогічних працівників, фахівців публічних та освітянських бібліотек та інших зацікавлених учасників навчання онлайн працювали Максим Запорожченко, менеджер медіаосвітніх програм АУП, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури Миколаївського ОІППО, та Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка.

Учасники вебсемінару знайомились із перспективами та викликами, пов'язаними з розвитком використання великих мовних моделей, зокрема в освіті; опановували лайфгаки щодо формування промт-запитів для застосування на різноманітних платформах та, власне, знайомились із можливостями та особливостями цих платформ.

Значна увага була приділена проблемі застосування ШІ для дезінформації, етичним питанням у роботі з інструментами великих мовних моделей.

Практична частина вебсемінару була реалізована також у формі "домашнього завдання", отриманого після першого дня навчання, - спробувати на практиці застосувати отримані знання для виконання задач, пов'язаних з професійною діяльністю учасників. Обмін досвідом такого застосування - як попереднього, за наявності, так і отриманого учасниками безпосередньо під час виконання "домашки" сприяв закріпленню практичних навичок та став поштовхом для надання тренерами поглибленої інформації, додаткових рекомендацій.

***

Читайте про подію також на вебсайті АУП: 
https://www.aup.com.ua/news/shtuchniy-intelekt-ta-mediagramotnist/

 

Немає коментарів:

Дописати коментар