червня 24, 2021

Бібліотека ім. Дніпрової Чайки на Літній школі медіаосвіти і медіаграмотності

24 червня розпочала свою роботу Літня школа медіаосвіти і медіаграмотності, організована Міністерством освіти і науки України та Академією української преси за підтримки програми Internews.  Цьогоріч медіашкола для методистів та фахівців, що організують післядипломне навчання вихователів закладів дошкільної освіти з усієї України, відбувається у Полтавській області. До числа тренерів увійшли і провідні фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Основною подією в програмі першого дня Літньої школи стала презентація медіаосвітніх аспектів у діяльності студії розвитку «Бібліомалята», яка вже другий рік поспіль працює в бібліотеці Дніпрової Чайки. Завідувач Медіацентру бібліотеки, сертифікований медіа-тренер Ірина Ковач ознайомила учасників навчання з роботою студії для дітей дошкільного віку, а також провела тренінг з використання ефективних вправ, націлених на формування основ медіаграмотності у малят. Деякі з цих авторських розробок включені до посібника «Медіаграмотність в дошкільному закладі освіти», співавтором якого є Ірина Миколаївна. Учасники Літньої школи охоче брали участь у вправах, освоюючи нові методики та опановуючи інноваційні прийоми роботи з малюками, які роблять перші кроки у складному й всеосяжному світі медіа та інформації.

Літня школа медіаосвіти і медіаграмотності працюватиме до 27 червня, тож учасники матимуть можливість ознайомитись іще з одним проєктом обласної дитячої книгозбірні, націленим на заохочення дітей до читання – програмою «Домовичок-казковичок приніс малятам рюкзачок». Його презентує головний бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів бібліотеки імені Дніпрової Чайки Альона Ліпкіна, яка координує реалізацію цієї програми – у співпраці з дошкільними закладами Херсона та читацькими родинами.


Немає коментарів:

Дописати коментар