вересня 10, 2021

Баркемп "BiblioCooking від медіа-шефів", або Два дні на бібліотечній медіа-кухні

9-10 вересня у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки працював баркемп з медійної грамотності "BiblioCooking від медіа-шефів", основні акценти в програмі якого були поставлені на протидію інфодемії.


Учасниками навчально-тренінгової програми офлайн стали працівники шкільних і дитячих бібліотек Херсона, а також представники освітянських методичних центрів - Херсонської академії неперервної освіти та Херсонського міського центру професійного розвитку педагогічних працівників,до яких долучились також і дві гості із сусіднього Миколаєва - Ірина Голенко та Наталія Щука, провідні фахівці обласної бібліотеки для дітей імені В.Лягіна.


10 вересня баркемп продовжив свою роботу і приніс учасникам нові знання, навички, враження. День розпочався з ранкової кави, а разом із нею - і з інтерактивної медіа-гри "Кавова маніпуляція", мета якої - збагатити знання учасників заходу стосовно понять "факт" і "фейк", навчатися звертати увагу на деталі в медіаповідомленнях.
 
Даний проект виконується за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Медійна програма в Україні», що реалізується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації.


Немає коментарів:

Дописати коментар