березня 17, 2023

Кейс стандартних застосунків Google

В рамках міжрегіональної співпраці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади відбулося чергове заняття за відкритим кейс-практикумом «Онлайн інструменти, як невід’ємий елемент сучасного освітнього медіапростору». Цього разу автор курсу і сертифікований медіатренер Ірина Срібна разом із освітянами занурилися у світ стандартних застосунків Google.
Учасники тренінгу пригадали саме ті застосунки Google якими вони користуються найчастіше, і серед найбільш затребуваних визначили: Google пошук, Google диск, Google форми, Google календар, Google перекладач, Google фото, Google клас та інші.
Учасники навчання умовно розподілили усі додатки на такі категорії:
  • для роботи та навчання;
  • для порядку й планування;
  • для розваг;
  • для подорожей;
  • для зв’язку та інші.
Під час практичної частини тренінгу пані Ірина більш детально зупинилась на презентації двох блоків: додатку Google Meet (його опціях, використанні візуальних ефектів для створення онлайн-інтерактивів та інших функціях) та особливостях створення і наповнення Google сайту, на основі своєї власної розробки "Методична скарбничка". Педагогам було дуже цікаво створити шаблон шкільного сайту, користуючись базовим набором інструментів, в який входять блоки, кнопки, роздільники та інше.


Наприкінці тренінгу разом із освітянами дійшли висновку про те, що кожен із базових застосунків Google має свої особливості та унікальні можливості, які дозволяють користувачам легко та швидко працювати з онлайн-сервісами та забезпечують їх ефективність та зручність використання.
Наступне заняття відбудеться 22 березня і буде присвячене темі Jamboard.

Немає коментарів:

Дописати коментар