січня 22, 2024

Нестандартні рішення - каталізатор прогресу суспільства

Сьогодні відбулося друге заняття для учнів 7-8-х класів за Курсом “Школа медіаграмотності для підлітків” за темою “Критичне мислення - базова навичка ХХІ століття”.
Упродовж медіатренінгу виконали ряд практичних вправ, під час яких навчались аналізувати текстові повідомлення, різноманітні відео, плакати, а також виконали інтерактивну вправу “Правда чи Фейк.”
Під час узагальнюючої бесіди тренер курсу спільно з учасниками дійшли висновків про те, що критичне мислення є надзвичайно актуальною навичкою людини XXI століття, оскільки воно допомагає:
  • адаптуватися до змін у сучасному середовищі та ефективно розв'язувати проблеми;
  • дозволяє людині не лише сприймати інформацію, але й аналізувати її;
  • розуміти різноманітні точки зору та визначати достовірність джерел;
  • розвивати навички відділяти факти від вигадок та аналізувати їх контекст;
  • сприяє розвитку творчих та інноваційних навичок, через які люди можуть поглиблено розглядати проблеми та шукати нестандартні рішення та ставати каталізаторами прогресу в суспільстві.
Крім того, критичне мислення є ключовим елементом прийняття рішень. Людина, яка може об'єктивно оцінити ризики, здатна приймати більш обдумані та обґрунтовані рішення. У світлі постійних змін та несподіваних ситуацій, ця навичка стає надзвичайно важливою.
Загалом, критичне мислення є необхідною складовою успішного функціонування в сучасному світі, де знання та інформація постійно розширюються. Вміння критично мислити дозволяє людині не лише адаптуватися до нових реалій, але й активно впливати на своє оточення, сприяючи прогресу та розвитку.

Немає коментарів:

Дописати коментар