січня 15, 2024

Новий семестр з новими курсантами

Ось так непомітно зимові канікули добігли кінця і розпочався новий навчальний семестр для українських школярів. Сучасні учні мають безліч можливостей: крім цікавих уроків, пізнавальних виховних заходів, різноманітних творчих акцій і конкурсів вони можуть відвідувати у будь якому зручному для них форматі ще й додаткові тематичні курси і програми, які допомагають бути обізнаними в багатьох актуальних питаннях.
Серед таких проектів створених фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки своє чільне місце займає курс “Школа медіаграмотності для підлітків,” який є особливо популярним і затребуваним під час складних подій сьогодення.
Тож не дивно, що учні 7-8 класів Херсонської гімназії №6 ХМР разом із своїми класними керівниками обрали вищезгаданий базовий курс для навчання, і саме сьогодні відбулося перше вступне заняття під керівництвом автора і тренера курсу Ірини Срібної.
Упродовж заходу діти з’ясували складові МІГ, поринули у “Медіаграмотне знайомство“, розгадали “Медіа головоломку”, проаналізували своє медіаполе, базу джерел, яким довіряють учні і наостанок пограли в інтерактивну гру “Мій медіа день.”
Вже за тиждень ми продовжимо наше навчання, основну увагу під час якого буде зосереджено на розвитку навичок критичного мислення та аналізі медіаконтенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар