січня 18, 2024

Нові можливості актуальних застосунків

Сьогодні відбулося  чергове продуктивне заняття організоване Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки  для шкільних бібліотекарів ЗЗСО Херсонської міської ради  в рамках тренінгового курсу  "Медіаінформаційна культура шкільного бібліотекаря.” Темою цього заходу було "Повторення пройденого: Canva, Padlet, Mentimeter. Виконання практичних завдань."

Упродовж заняття учасники курсу мали унікальну можливість поглибити свої знання та навички у використанні актуальних медіаінструментів, таких як Canva, Padlet та Mentimeter. Ці платформи вже давно завоювали популярність серед бібліотекарів та освітян як ефективні засоби для створення та демонстрації візуального контенту, спільної роботи та збору думок аудиторії.

Виокремлюючи особливості платформ учасники дійшли  узагальнюючих висновків про те, що Canva, інноваційний графічний редактор, який відкриває широкі можливості для творчого оформлення матеріалів, що допомагає бібліотекарям створювати привабливий та інформативний контент для своєї аудиторії. Padlet є вельми зручним інструментом для колективної роботи, обміну ідеями та створення інтерактивних дошок. Mentimeter став невід'ємним помічником у проведенні інтерактивних опитувань та зборі думок аудиторії в режимі реального часу.

Завдяки активному та плідному обміну досвідом, учасники курсу  не лише отримали нові знання, а й практичні навички, які зможуть успішно використовувати в своїй подальшій професійній діяльності. Завершивши цей етап навчання, вони готові до нових викликів у світі  високотехнологічної освіти.

Такі заходи є важливою ланкою у розвитку та модернізації культурного середовища, сприяють підвищенню професійного рівня бібліотекарів та забезпечують відвідувачам доступ до сучасних технологій та інновацій у сфері медіа.

Немає коментарів:

Дописати коментар