травня 25, 2021

Стереотипи. Упередження. Мова ворожнечі

Що таке стереотипи? Як вони впливають на нашу поведінку? В чому небезпека упереджень? До яких наслідків може призвести мова ворожнечі? Відповіді на ці складні запитання ми шукали сьогодні разом із учнями 10 класу Часовоярського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №17 (Донецької області), під час чергового заняття у «Школі медіаграмотності для молоді».

За допомогою мотиваційних вправ «Стереотипний вагончик» та «Ввічливий пасажир» пригадали найпопулярніші стереотипи, визначили рівень упередження учасників заходу.
Разом із десятикласниками розглянули ознаки та причини дискримінації, пригадали найвідоміші види стереотипів. Більш детально зупинилися на гендерних стереотипах.


За допомогою тематичних відео «Зовнішність оманлива», «Stranger», «Інстинкт самозбереження» разом із дітьми проаналізували, як мова ворожнечі розпалює ненависть і призводить до насильства та як цьому зарадити.

«Обізнані – значить озброєні» – саме такими є випускники нашої «Школи медіаграмотності для молоді», адже знання про такі актуальні проблеми людства як дискримінація, упередження чи стереотипи допоможуть їм швидко виявляти ці прояви у суспільстві та активно їм протистояти.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар