лютого 09, 2023

Продовжуємо міжрегіональну співпрацю

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки відновила серію навчальних тренінгів з медіаінформаційної грамотності. Першими слухачами оновленого курсу «Кейс-практикум: онлайн інструменти як невід’ємна частина сучасного освітнього медіапростору» стали освітяни Львівщини, а саме педагоги Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади.

Під час першого заняття, яке проходило в режимі офлайн, тренер курсу - завідувачка відділу бібліотечного прогнозування та інновацій Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, сертифікований медіатренер Ірина Срібна, окреслила для учасників мету, цілі і завдання кейс-практикуму.
Ознайомлення з темами курсу відбувалось в ігровій формі, під час якої усі педагоги відчули себе в ролі дітей та із великим задоволенням пограли в онлайн-ігри та вікторини, створені пані Іриною за допомогою інтерактивних платформ Kahoot, LearningApps, Mentimter, Padlet та інші.


Під час бесіди із педагогами дійшли висновку про те, що під час організації сучасного освітнього процесу кожен учитель експериментує: здійснює творчий пошук оригінальних, нестандартних підходів для вирішення різноманітних педагогічних завдань. Допомагають освітянам у цьому нові освітні технології, технології дистанційного навчання та онлайн-інструменти, які безпосередньо впливають на зміни у змісті, методах, засобах і організаційних формах навчання. 


Після завершення курсу кожен з педагогів зможе створювати тематичні онлайн-ігри, вікторини, ребуси, кросворди, пазли, ментальні карти, інтерактивні плакати, які допоможуть покращити та урізноманітнити уроки.
Заняття завершилось на піднесеній ноті, вмотивовані на освоєння нових знань педагоги  з нетерпінням очікують на нові заняття, під час яких вони почнуть створювати  свої перші навчальні онлайн-ігри.
Тож до зустрічі вже на наступному занятті!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар