травня 18, 2023

"Медіаосвіта в огні"

Нове видання, а саме - методичні рекомендації "Медіаосвіта в огні" опубліковані на Порталі медіаосвіти і медіаграмотності Академії української преси. Посібник розрахований на викладачів історії та громадянської освіти, які прагнуть засвоїти додаткові можливості для практичної роботи з формування медіаграмотності в пошукачів освіти за умов інформаційно-ідеологічного протистояння.  

      Медіаосвіта в огні : метод. рек. для вчителів курсу «Громадянська освіта»/«Історія» : навчально-мето. посіб. / Потапова В. І., Дегтярьова Г. А., Мокрогуз О. П., Желіба О. В, Ковач І. М. / за ред.  Волошенюк О. В., Іванова В. Ф., Євтушенко Р. І. - Київ : Академія української преси, Центр вільної преси, 2023. - 61 c.

Автори посібника, серед яких і наша колега, завідувачка Медіацентру Бібліотеки імені Дніпрової Чайки Ірина Ковач, деталізували сучасну понятійно-термінологічну систему, створили методичні вправи, які можна використовувати на заняттях. Запропоновані матеріали спрямовані на системне та усвідомлене засвоєння методик критичного мислення й декодування дезінформації та пропаганди.

Посібник можна отримати в електронному форматі за покликанням: https://medialiteracy.org.ua/mediaosvita-v-ogni-metodychni-rekomendatsiyi-dlya-vchyteliv-kursu-gromadyanska-osvita-istoriya/ , за умови заповнення невеличкої реєстраційної форми.

Презентація посібника відбулась під час круглого столу у МОН України «Медіаосвіта в часи російсько-української війни».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар