травня 03, 2023

"Школа медіагамотності для підлітків" вперше на Львівщині!

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки відновила серію навчальних тренінгів "Школи медіаграмотності для підлітків." Слухачами оновленого курсу стали учні 8-го класу Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади.
Перше заняття проходило в режимі онлайн. Тренер курсу - завідувачка відділу бібліотечного прогнозування та інновацій Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, сертифікований медіатренер Ірина Срібна окреслила для учасників мету, цілі і завдання курсу, презентувала тематику майбутніх занять.
Після вступної мотиваційної бесіди та ознайомлення зі складовими медійно-інформаційної грамотності пані Ірина провела для учнів опитування на інтерактивній платформі Mentimeter на тему "Джерела інформації,"щоб дізнатися вподобання сучасних підлітків у пошуку інформації.
В основній частині заняття усі учасники пограли в авторську інтерактивну вправу пані Ірини "Мій медіа день": скуштували "медіастрави" сьогодення, продегустували корисні "медіаснеки" та дослідили основні правила аналізу інформації.
А на завершення заходу - кожен учасник визначив рівень власної медіазалежності за допомогою асоціативної вправи "Моє медіаполе." Більшість дітей були вражені результатами, адже майже ніхто не вважав себе медіазалежним, але результати показали зовсім інше.
Підсумовуючи вправу, Ірина Сергіївна наголосила дітям на важливості системного інфодетоксу, який не лише зменшить час перебування учнів у віртуальному світі, але й допоможе знизити рівень їхньої медіазалежності. Наступне заняття відбудеться вже на наступному тижні і буде присвячене темі "Критичне мислення - базова навичка ХХІ століття."

Немає коментарів:

Дописати коментар