травня 11, 2023

Критичне мислення - базова навичка ХХІ століття!

Критичне мислення є однією з ключових навичок, які необхідні людині для успішної адаптації в сучасному світі. В умовах швидкого розвитку технологій та постійного перевантаження медіапростору здатність аналізувати й оцінювати інформацію та критично мислити є необхідною умовою для ухвалення рішень та досягнення успіху. Тож під час чергового заняття у "Школі медіаграмотності для підлітків," організованого Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки для учнів 8 класу Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади, приділили особливу увагу темі "Критичне мислення - базова навичка ХХІ століття."
Разом із восьмикласниками з'ясували, що критичне мислення дає змогу зрозуміти різні точки зору та робити об’єктивні висновки. Ця навичка стає все важливішою в умовах сучасного світу, коли  інформація надходить з різних джерел і може бути перекручена або спотворена.
Розвиток критичного мислення є особливо важливим для молоді, адже саме вони є головними користувачами інтернету та соціальних мереж, в яких зіштовхуються з різними думками та інформацією. Це призводить до того, що молодь стає більш вразливою до маніпуляцій та фейкової інформації. Розвиток критичного мислення може захистити молодь від цього.
Під час тренінгу разом із учнями пограли в ігри "Факт&Судження", "Фотовідповідники", "Медіаголоволомка," "Варіанти сніданків," які допомагають розвивати критичне мислення, переглянули й проаналізували відео "Як уникати маніпуляцій."


На завершення заходу разом із підлітками дійшли спільного висновку про те, що розвиток навичок критичного мислення є важливим для кожної людини. Ці навички допомагають аналізувати інформацію, робити об’єктивні висновки, захищатися від маніпуляцій та фейкової інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар