жовтня 12, 2023

"Медіастрави сьогодення" крізь призму фактчекінгу

Вміння аналізувати “медіастрави сьогодення” є надважливим в умовах глобального перенасичення інфопростору. І хто ж як не молодь потрапляє під цей вплив найбільше. Розвиток навичок медіаграмотності не лише забезпечує безпеку в Інтернеті, але й сприяє розвитку інтелектуальних, емоційних та соціальних навичок, які стають все більш важливими в глобалізованому і цифровому світі. Тож чергове заняття у школі медіаграмотності для підлітків пройшло у форматі воркшопу під гаслом “Довіряй, але перевіряй!”
Упродовж заняття учасники курсу - учні 10 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов спільно з тренером медіашколи Іриною Срібною, навчались декодувати постери, плакати, відеосюжети та грали в інтерактивні ігри на тему медіаграмотності.
Під час практичних вправ з’ясували разом із курсантами особливості постановочних відео, важливість залучення лідерів думок до рекламних кампаній, а ще відстежували вплив тих чи інших відео і зображень за допомогою “Колеса емоцій.”
Під час підсумкової узагальнюючої бесіди дійшли з десятикласниками висновку про те, що навички медіаграмотності допомагають молоді у багатьох життєвих аспектах серед яких: розпізнавання дезінформації, захист від кіберзагроз, розвиток критичного мислення, збереження психічного здоров'я та підвищення ефективності комунікації. Окрім того, навички медіаграмотністі сприяють не лише особистісному розвитку кожної людини, але і сприяють створенню більш освіченого та обізнаного суспільства в цілому.

Немає коментарів:

Дописати коментар