жовтня 24, 2023

Обізнаний - значить озброєний!

Сьогодні в рамках Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки організувала та провела для педагогів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов медіатренінг на актуальну тему сьогодення “Протидія дезінформації в контексті російсько-української війни”.
Упродовж заходу сертифікований медіатренер Ірина Срібна спільно з освітянами більш детально розглянули поняття та основні ознаки інформування та пропаганди, фейків та діпфейків, маніпуляцій, наративів та ІПСО, які активно створювали і просували російські ЗМІ з часів повномасштабного вторгнення.
Під час виконання практичних вправ навчалися з учасниками виявляти маніпуляції в медіа, декодувати різноманітні інформаційні повідомлення, діпфейки та фотофейки.

На завершення заходу зробили узагальнюючі висновки та пригадали основні правила “споживання” інформації. Глобальний тиждень медіа та інформаційної грамотності триває тож серія тренінгів продовжується!

Немає коментарів:

Дописати коментар