жовтня 30, 2023

Продовжуємо впроваджувати медіаграмотність на Херсонщині!

Знання з медіаінформаційної грамотності стають особливо важливими для молоді, адже вони допомагають розвивати критичне мислення, вміння аналізувати та оцінювати різні джерела інформації, захищати себе від онлайн-ризиків та маніпуляцій, а також ефективно та безпечно використовувати інформаційно-комунікаційні технології.
Саме тому все більше шкіл долучають учнів старшої школи до навчання за базовим курсом “Школа медіаграмотності для підлітків”, який організовує Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.
Цього разу слухачами і учасниками курсу стали учні 9-х, 10-х і 11-х класів Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради.

Під час першого вступного заняття близько 70 учасників заходу аналізували власний медіапростір та пограли в інтерактивну вправу “Мій медіадень”. Під час експрес-знайомства учні намагалися представити себе за допомогою фактів під час гри “Знайомство”. Потім гімназисти поділилися інформацією про те, яким джерелам вони довіряють найбільше і з яких найчастіше черпають інформацію.
Упродовж виконання вправи “Мій медіадень” учні познайомилися з корисними “медіаснеками” та обгрунтовували доцільність їх використання упродовж дня.
Учні проявили себе дуже активно, тож з нетерпінням очікуємо на наступне заняття, яке буде присвячене темі “Критичне мислення - базова навичка людини ХХІ століття”.

Немає коментарів:

Дописати коментар