жовтня 05, 2023

Молодь у сучасному інформаційному світі

Сучасний світ відкриває перед молоддю безліч можливостей. Швидкі технологічні зміни, доступ до різноманітної інформації через всесвітню мережу Інтернет, глобалізація та розвиток міжнародних зв'язків розширюють горизонти та відкривають нові можливості для підлітків. Як не загубитися у цьому багатошаровому потоці інформації, як розвивати навички критичного аналізу, як робити важливі зміни у власному житті? Про ці важливі теми вели сьогодні діалог разом з учасниками курсу “Школа медіаграмотності для підлітків” - учнями 10 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Під час вступної мотиваційної бесіди закцентували увагу учнів на важливості навичок сучасної людини у таких напрямках як інформаційна- цифрова- та медіаграмотність, пригадали їх значення та особливості.
Під час практичних вправ особливу увагу приділити блоку завдань з розвитку критичного мислення. Тож діти із великим задоволенням розгадували “Медіаголоволомку”, розподіляли “Факти та судження”, співставляли “Фотовідповідники” та виконували інші цікаві завдання.
Наостанок учні отримали домашнє завдання, з якого і розпочнеться наступне заняття.

Немає коментарів:

Дописати коментар