лютого 12, 2024

Святковий день у "Школі медіаграмотності для підлітків"!

Сьогодні особливий день у нашій “Школі медіаграмотності для підлітків”, адже відбувся фінальний іспит для слухачів курсу. Упродовж 5 тематичних блоків учні 7-8-х класів Херсонської гімназії №6 Херсонської міської ради розвивали навички критичного мислення, навчалися аналізувати різноманітний контент, виявляти фейки (фотофейки, діпфейки), пропаганду, маніпуляції, дезінформацію та інше. А сьогодні під час фінального заходу діти блискуче продемонстрували набуті знання на практиці.
На підлітків очікували 3 блоки тематичних завдань під час яких вони пригадували важливі терміни в однойменній вікторині, аналізували запропоновану інформацію, розподіляючи її до відповідної категорії “Факт чи фейк” і на завершення пограли в підсумкову гру “Медіа вивчали та власні скіли прокачали” на платформі Kahoot.
Усі класи учасників нагороджено пам’ятними дипломами, а класних керівників, які мотивували дітей до участі - подяками від Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Щиро віримо і сподіваємось, що учні обов’язково застосовуватимуть ці актуальні знання на практиці, адже у сучасному світі медіа важливо не загубитися, навчитись споживати лише достовірну інформацію, вміти протистояти маніпуляціям, недостовірній інформації, навчитись відшукувати надійні джерела і допомагати робити це тим, хто ще не вміє. 
А ми із нетерпінням чекаємо на  нових слухачів нашого оновленого курсу з медіаграмотності! 

Немає коментарів:

Дописати коментар