лютого 21, 2022

Сучасна бібліотека у цифровому просторі

Херсонський фаховий коледж культури і мистецтв надає творчій молоді нашого краю передвищу освіту в галузі культури. На часі - оновлення діяльності закладу, а отже - й опанування нових навчальних технологій, насамперед цифрових. Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки зголосились поділитись із колегами-педагогами власним досвідом освоєння і впровадження діджиталізації у професійну діяльність, провести декілька тренінгів з використання інформаційно-комунікаційних технологій та медіаосвітньої діяльності. 

Ця програма стартувала сьогодні із оглядової екскурсії бібліотекою імені Дніпрової Чайки та її інтернет-ресурсами "Сучасна бібліотека у цифровому просторі" для першої з чотирьох груп навчально-тренінгової програми.


Під час екскурсії викладачі знайомились із ігровими розробками фахівців бібліотеки, веб-проєктами та цифровими ресурсами, досвідом організації медіаосвітніх тренінгів.  
У відділі обслуговування дошкільників та дітей молодшого шкільного віку гості бібліотеки переглянули фрагмент відео "Сучасна бібліотека для дитини й родини", а також ознайомились із веб-сайтом бібліотеки та його основними розділами й рубриками.
Екскурсію у віртуальному просторі продовжили електронна бібліотечка на платформі Calameo і електронна карта професій Херсонщини, створена за напрацюваннями учасників проєкту "ПрофіСтарт", а у реальному - знайомство з окремими проєктами відділу обслуговування 5-9 класів. 

Фахівці Інтернет-центру бібліотеки презентували гостям 3D-творчість своїх користувачів, VR-гаджети і запросили відвідати блог Центру та його канал в YouTube, де можна переглянути навчальні відео з ІКТ та практичного кодування.


Завершилась сьогоднішня екскурсія у ігровій залі бібліотеки - одному з майбутніх навчальних просторів для учасників програми, де буде облаштовано імпровізований комп'ютерний клас для проведення тренінгів з ІКТ та медіаосвіти. 

Немає коментарів:

Дописати коментар