грудня 12, 2023

Платформи для ефективного та захоплюючого навчання

У світі онлайн-інструментів є безліч платформ, які допомагають  осучаснити, полегшити і покращити процес навчання. Серед таких сервісів своє особливе місце займає Mentimeter - платформа для створення та проведення онлайн опитувань. Вчитель лише у кілька кліків може завантажити на сайт одне чи декілька запитань. А потім за допомогою посилання чи QR-коду надає доступ до опитування учням. Це може бути, наприклад, тест з історії України з кількома варіантами відповідей, або ж хмаринка слів-асоціацій до певного поняття, або ж підсумкова рефлексія на уроці та багато іншого. 
Тож під час чергового заняття у "Школі МІГ для вчителів" тренер курсу - Ірина Срібна разом із учасниками розглянули більш детально платформу Mentimeter та дослідили усі її "родзинки." Освітяни Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 37 ім. В. Дробота, Голоприс­танського ліцею №1 Голопристанської міської ради Херсонської області, Голопристанського ліцею №3 Голопристанської міської ради Херсонської області, а також педагоги Оконського ліцею Маневицької селищної ради Волинської області ознайомилися з особливостями реєстрації та інтерфейсу платформи, специфікою налаштувань та шаблонів. 
Освітяни дослідили варіанти оформлення опитувань у різноманітних форматах, таких як: діаграми, «хмаринки слів», процентне співвідношення, проста кількість голосів або ж графіки. Приємним бонусом виявилося те, що опитування учні можуть проходити на будь якому гаджеті - комп'ютері, смартфоні чи планшеті.
Важливим уточненням є те, що сервіс не є персоніфікованим (тобто вчитель не побачить, хто з учнів як відповів). Тому такі опитування допоможуть учням бути більш розкутими на уроці, не соромитись своїх думок, адже за їх відповідь ніхто не дорікатиме.
Насамкінець пограли з освітянами в декілька  ігор створених на платформі, порівняли їх відмінності, звернули увагу на аналітику і звіти, анонімність відповідей та гнучкість налаштувань.
В цілому сервіс Mentimeter дуже сподобався освітянам, адже він допомагає при взаємодії та залученні аудиторії, сприяє швидкому фідбеку, роблячи навчання більш ефективним і захоплюючим.

Немає коментарів:

Дописати коментар