грудня 28, 2023

Медіаінформаційна грамотність - ключ до сучасного освітнього середовища

От і завершилося навчання за відкритим оновленим експрес-курсом “Школа МІГ для вчителів”, організованого працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для слухачів з Херсонської та Волинської областей.
Упродовж 6 тематичних занять учасники разом із тренером курсу Іриною Срібною дізнавалися секрети та родзинки використання різноманітних інтерактивних платформ серед яких: Canva, Padlet, Wordwall, Mentimeter та інші; досліджували можливості використання ШІ у роботі педагога, а ще - обмінювалися важливим досвідом.
Активна взаємодія з медіа, створення власного контенту та використання інтерактивних методів навчання стають ключовими елементами в сучасній освіті. Швидкі зміни в технологіях та підходах до навчання спонукають вчителів до постійного оновлення знань  та обміну досвідом у цьому ключовому напрямку.
Споживання та створення медіаконтенту стає невід’ємною частиною нашого повсякденного життя. У школах це стає особливо важливим і помітним, оскільки учні навчаються та взаємодіють з інформацією через цифрові платформи. Вчителі повинні бути обізнаними не лише класичними методами навчання, але й здатністю критично осмислювати та аналізувати медійний контент, який вони можуть переносити у віртуальну площину, під час дистанційного навчання.
Тож під час занять за спецкурсом "Школа медіаінформаційної грамотності для вчителів" учасники отримали можливість не лише оволодіти новими затребуваними знаннями, а й обмінятися неоціненним досвідом з колегами. Цей обмін був не менш важливим, аніж сам процес навчання. Вчителі висловлювали свої ідеї, ділилися успішними практиками та вирішенням труднощів, з якими вони стикалися в сучасному медійному освітньому середовищі.
Під час фінального заходу учасники поділилися власними розробками, які вони створили саме на тих інтерактивних платформах, які вивчали упродовж занять. Тож усі присутні із великим задоволенням дослідили “Українські фразеологізми”, скуштували “Десерти світу”, співставили себе зі “Стравою сьогодення”, “Зігріли серце Грінча”, прогулялись ”Книжковим королівством Галини Пагутяк”, занурились у “Передчуття дива” та стали справжніми “Літературними детективами”.

Підсумовуючи усе вищесказане можемо зробити висновок про те, що здобуття нових знань та обмін досвідом у сфері медіаінформаційної грамотності є важливим етапом професійного зростання сучасного педагога. Це не лише дозволяє вчителям ефективно працювати в цифровому середовищі, але і сприяє розвитку та вдосконаленню освітнього процесу в цілому. Медіаосвіта стає ключовим інструментом, який допомагає вчителям не тільки адаптуватися до змін, але й активно впливати на них, формуючи нове освітнє майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар