грудня 01, 2023

Поповнення медіаграмотної спільноти Херсонщини

Сьогодні відбулося підсумкове заняття для учнів 9-А і 9-Б класів Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу № 48 Херсонської міської ради за курсом "Школа медіаграмотності для підлітків." Діти пройшли навчання за 5-ма базовими заняттями під час яких розглянути такі важливі теми як: “Критичне мислення - базова навичка ХХІ століття”, “Основні правила медіагігієни”, “Мій медіа день”, “Стереотипи. Упередження. Мова ворожнечі”, “Правила протидії дезінформації, наративам та ІПСО в контексті російсько-української війни”.
Упродовж занять автор курсу, сертифікований медіатренер Ірина Срібна за допомогою різноманітних ігор, плакатів, фото- та відео матеріалів розвивала навички критичного мислення учнів, навчала їх базовим поняттям медіаграмотності, тренувала уміння аналізувати фото і відео- контент, текстові повідомлення, плакати та багато іншого.
Тож під час заключного заняття діти змогли продемонструвати здобуті знання на практиці. Дев’ятикласники блискуче відповідали на запитання вікторин і успішно здали заключний тест. А кращими з кращих стали:
1 місце - Юлія Краснощок
2 місце - Ольга Яблочна
3 місце - Валерія Дроботенко

Щиро вітаємо переможців, і бажаємо всім учасникам медіашколи бути обачливими споживачами контенту, оминати лавину інформаційного фастфуду і вдало застосовувати ті правила медіагігієни, які учні виокремили наприкінці заняття! Успіхів вам в житті та нових звершень! Висловлюємо ширу подяку класним керівникам і заступнику директора з НВР - Грабар Олені Іванівні за мотивацію учнів та участь у проєкті. 

Немає коментарів:

Дописати коментар