листопада 02, 2023

Медіаграмотна молодь - запорука майбутнього освіченого суспільства!

От і завершилося навчання за базовим курсом "Школа медіаграмотності для підлітків" для учнів 10 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов. Упродовж занять учні спільно з тренером медіашколи - Іриною Срібною навчались аналізувати інформаційні потоки, власне медіаполе, декодували фото та відеоконтент, виконували багато практичних вправ, і все задля того щоб навчити молодь базовим знанням медіаграмотності. А підсумкове заняття пройшло у форматі інтерактивного іспиту, під час якого учні відповідали на питання різноманітних вікторин.




Пригадали складові кібербезпеки, правила медіагігієни, повторили визначення базових термінів з медіаграмотності таких як: маніпуляція, джинса, пропаганда, факт, фейк, медіаосвіта, медіаграмотність, фактчекінг та багато інших.



У підсумковій бесіді учасники наголосили на важливості розвитку  знань з медіаграмотності та їх актуальності саме зараз, під час гібридної війни росії проти України. 
Бажаємо нашим випускникам продовжувати вдосконалювати свої знання і навички та не зупинятися на досягнутому. Світ медіа постійно змінюється, тому будьте в курсі всіх новинок та продовжуйте навчатися.
  • Допоможіть своїм рідним та друзям  зрозуміти важливість критичного мислення у світі інформації.
  • Будьте активними учасниками медіа: виражайте свої думки, висловлюйте погляди на сучасні події. Активна участь у громадських дискусіях допоможе вам розвивати свої переконання та впевненість у собі.
  • Бережіть свою психічну та емоційну стійкість. Інтернет може бути місцем, де зустрічаються різні думки та погляди. Навчіться впоратися з критикою та негативними коментарями, зберігаючи свою психічну емоційну стійкість.
  • Пам'ятайте про відповідальність, кожен ваш пост, коментар або новина, яку ви поширили може мати вплив на інших. Будьте відповідальними за ту інформацію, якою ділитеся в мережі, і завжди перевіряйте джерела інформації перед тим, як її поширювати.
  • Підтримуйте та заохочуйте інших навчатися медіаграмотності. Допомагайте їм зрозуміти важливість цієї навички та  те, як вона може поліпшити життя.
Бажаємо успіхів випускникам у всіх майбутніх починаннях та сподіваємося, що здобуті  знання і навички з медіаграмотності допоможуть вам не лише у особистому зростанні, але й у внесенні позитивних змін у світ довкола вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар