листопада 24, 2023

Прийняття різноманітності шлях до справедливого суспільства

Сьогодні, під час чергового заняття у “Школі медіаграмотності для підлітків” разом з учнями 9-А та 9-Б класів Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу № 48 Херсонської міської ради розглянули актуальну тему “Стереотипи. Упередження. Мова ворожнечі.”
Разом із молоддю виокремили основні причини виникнення стереотипів, розглянули позитивні, негативні та нейтральні стереотипи. З’ясували суть понять: стереотипи, упередження, мова ворожнечі, дискримінація, геноцид. Розглянули Шкалу Гордона Олпорта. Провели з учнями бесіду про те, як українцям зберегти єдність у цей складний для країни час та як активно протидіяти стереотипам та мові ворожнечі.
Пограли в інтерактивні ігри “Гендерні стереотипи”, “Позитивні/негативні стереотипи про ВПО”, переглянули тематичні відео “Зовнішність оманлива.” “Маніпуляція.”

А на завершення - провели бесіду про вплив стереотипів, упереджень та мови ворожнечі у повсякденному житті людей. Дійшли висновку про те, що стереотипи та упередження можуть становити серйозну небезпеку для суспільства, оскільки вони можуть сприяти дискримінації, нерівності та конфліктам. Щоб зменшити небезпеку стереотипів та упереджень, важливо сприяти освіті, відкритому діалогу та розвитку різноманіття в суспільстві. Розуміння та прийняття різноманітності може допомогти побудувати більш справедливе та гармонійне суспільство.

Немає коментарів:

Дописати коментар