листопада 03, 2023

Медіадесант продовжує висадку на Херсонщині!

Знання з медіаосвіти можуть вберегти від необдуманих кроків та рішень. А уміння виявляти щоденні маніпуляції та пропаганду, фейки та неправдиві новини подекуди можуть врятувати життя. Тож не дивно, що все більше людей цікавляться питаннями медіаосвіти. Колектив Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки розробив спеціальні програми для різних категорій населення (вчителів, бібліотекарів, учнів), які допомагають збагачувати знання учасників про інфобезпеку,  цифрову та медіаграмотність. 

Тож сьогодні учні 9-А та 9-Б класів Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу №48 Херсонської міської ради слідом за учнями 10 класу  Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57, та учнями 9-11 класів Херсонської гімназії №6 ХМР, розпочали навчання за базовим курсом "Школа медіаграмотності для підлітків." 

Ігровий формат заняття допоміг з'ясувати: 

  • певні факти про наших учасників під час гри "Знайомство";
  • яким джерелам інформації довіряє сучасна молодь у грі-опитуванні "Інформаційні потоки";
  • відмінність фактів і суджень, під час однойменної гри "Fact чи Fake";
  • визначення певних понять, можливостей та загроз соцмереж. 
Ну а на завершення заходу провели з учнями інтерактивну гру "Мій медіадень", яка допомогла з'ясувати рівень медіазалежності кожного учасника та особливості споживання інформації. Наступне заняття відбудеться 10 листопада тож до зустрічі!

Немає коментарів:

Дописати коментар